Nieuwe tuigjes

Wat is een goed tuigje?
Ik kom uit bij Y-tuigjes. Bijvoorbeeld van Haqihana of Happy Dog, omdat:
- ze helemaal goed op maat in te stellen zijn
- gemaakt van fijn zacht materiaal
- dit zgn Y-model-tuigje het beste is (tot nu toe) voor de drukverdeling over het lijf en bewegingsvrijheid van je hond

HOE ZIT HET MET TREKKEN?
Honden gaan niet extra hard trekken in een tuigje. Sterker nog, doordat een tuigje geen fysiek ongemak veroorzaakt bij een hond, zal hij meer ontspannen en daardoor eerder minder gaan trekken. Daarnaast is trainen voor lopen aan een ontspannen lijn altijd nodig. En dat doe je het meest diervriendelijke en het meest effectief natuurlijk beloningsgericht. Ik heb gouden tips voor je!

VRIJHEID
Zoals je op de tweede foto ziet zit het tuigje ruim achter de oksels. Ook blijft de hele schouderpartij mooi vrij. Je hond heeft zo alle bewegingsvrijheid zonder dat het ergens pijn, druk of ongemak veroorzaakt.

BLIJFT GOED ZITTEN
De hond met het blauwe tuigje is soms erg schrikachtig. De band rond de romp heb ik daarom net wat meer aansluitend op zijn lijf afgesteld waardoor het tuigje goed blijft zitten. Het schuift zo minder.
Ik zorg wel nog altijd voor ruimte tussen tuigje en lijf! Ik kan mijn vingers er nog goed tussen leggen. Het is erg belangrijk natuurlijk om de hond niet op te sluiten. Hij moet kunnen ademen, rennen, zitten zonder last te hebben van een te strak tuigje.

VOOR MEER & SUBTIELER CONTACT
Ik ervaar altijd dat ik fijner contact heb met een hond via een goed passend tuigje. Mijn lijnvoering wordt lichter. Ook de training voor niet-trekken verloopt daardoor sneller!

OP MAAT IS GEZOND
Als het tuigje goed op maat zit van jouw hond geeft dat de mooiste, gelijkmatige drukverdeling krijgt over zijn lijf mocht je hond trekken. En het borststuk van het tuigje drukt dan alleen op het borstbeen en niet op de gevoelige keel.
Sinds ik weet op hoeveel manieren ik bijdraag aan de gezondheid van een hond door hem of haar een tuigje te laten dragen wil ik niet anders meer.

UITZONDERING
Er zijn honden die niet kunnen wennen aan een tuigje. Meestal geeft dat aan dat er fysiek iets niet goed zit. Laat je hond dan altijd even nakijken door een goede fysio of osteopaat. Is het tuigje daarna nog steeds iets waar hij niet graag draagt? Kies dan in dat geval wel voor een halsband. Maar kies er een die breed en zacht is, zodat hij zo prettig als mogelijk is zit. En train het wandelen zonder trekken!

MEER LEZEN ...>
Nieuwsgierig naar deze tuigjes en wat tuigjes doen voor de gezondheid van je hond? Lees mijn bericht via de link 'Gun je hond een tuigje'.