Inhoud training


• Positieve en moderne training
• Jouw vragen als uitgangspunt
• Eénmalig of een langer traject
• Leer hoe je je hond zelf op positieve en creatieve manier kunt (her)trainen
• Leer je hond begeleiden met oog voor zijn/haar eigenheid en inbreng

Positieve blik en ontspanning 
Bij mijn trainingen ligt de focus op aanleren van gedrag, in plaats van afleren. Je gaat daardoor letten op wat goed gaat, niet op wat verkeerd gaat. Dat geeft ontspanning en positiviteit voor jezelf en je hond.

Meer dan het aanleren van oefeningen
- Ontspanning is belangrijk voor een tevreden hond. Ik leer je hoe je hond meer kan ontspannen als dat nodig is.
- Ook ontdek je hoe je een gelijkwaardige(r) begeleider van je hond kunt zijn. Begeleiden - niet 'de baas zijn' - staat bij mij centraal.
- En het is belangrijk dat tegemoet gekomen wordt aan de natuurlijke behoeftes en het karakter van jouw hond. Ook hier besteed ik veel aandacht aan.

Individueel en op maat
Jouw vraag en jouw hond staan centraal. Je vragen kunnen gaan over het aanleren van bepaalde oefeningen en gedrag of over het hertrainen van ongewenst gedrag.

Realistisch resultaat
- Honden trainen vraagt tijd en inzet. En als je een hond traint die (wat) minder fijn gedrag laat zien, bestaat er géén quick-fix!
- Wél kun je kiezen voor het positief benaderen van je hond. Bij het aanleren van welk gedrag dan ook. Daardoor wordt je zelf ook meer ontspannen. En zo kun je stap voor stap trainen en ontwikkelen.
- Onderdeel van mijn visie is ook dat je geen perfecte hond wilt nastreven. Je hond is ook wie hij/zij is. Veel gedrag is te (her)trainen, maar oog houden voor de eigenheid, grenzen en eigen inbreng van je dier is belangrijk.

Inspiratie
Ik laat me inspireren door internationale trainers als Kikopup (clickertraining), Ken Ramirez (clickertraining), Karen Pryor (clickertraining), Emma Parsons (Click 2 Calm), Grisha Stewart (BAT-training), Turid Rugaas (Kalmerende signalen). En door BAT-training NL (Monique Bladder/Erica Bokelman), Hersenwerk voor Honden (Marleen van Baal/Helen Hagestein), Compassievolle hondentrainers (Jelien Lammers) en meer.
Ik deel graag deze kennis over moderne inzichten rond hondentraining en -gedrag.

Trainer of Gedragstherapeut?
Ik ben professioneel trainer met veel kennis en kunde. Ik ben geen gedragstherapeut.

Als trainer heb ik kennis en kunde op gebied van bijvoorbeeld aanleren van gedrag als lopen aan ontspannen lijn, kennis over hoe honden leren, moderne kennis over hondengedrag naar mens en hond en veel kennis over uitvalgedrag aan de lijn naar honden.

Ik leer je graag je hond beter te begrijpen, meer ontspannen met hem/haar om te gaan. In mijn lessen ga ik in op jouw vragen en draag ik kennis en vaardigheden over door 1-op-1 begeleiding.

Wanneer ik zie dat je vraag buiten mijn expertise ligt zal ik je altijd doorverwijzen. Ik denk graag met je mee zal een professional tippen die je weer verder kan helpen.