Meer over de wandeling

• Ik laat honden alleen uit met een goed passend tuigje
• Ik beloon je hond met click+voer voor fijn gedrag
• Pup, oudere hond of blessure? Ik stem de wandeling altijd af op wat jouw hond kan.

Ik wandel met tuigje
Ik laat honden alleen met een goed passend tuigje uit.

- Een normale, zachte halsband is voor een hond die nooit trekt niet vervelend, maar er is inmiddels veel bekend over de negatieve inwerking van een halsband op een hond. Zo veroorzaakt een halsband eerder stress en fysieke klachten.
- Ik wandel niet met slipketting of bepaalde anti-trektuigjes, omdat ik je hond geen pijn wil doen.
- Hier lees je meer over halsbanden en tuigjes ... >
- Wil je tips voor training van lopen aan een ontspannen lijn? Mail me ... >

Basistraining tijdens wandelen: click+voer
Tijdens de wandelingen die ik maak train/beloon ik standaard enkele basisoefeningen, zoals het lopen aan een ontspannen lijn en 'hier'. Dat doe ik altijd positief met clickwoord+voer, vriendelijke stem en zachte lichaamstaal.

- De wandeling is voor jouw hond en mij zo ontspannen mogelijk.
- Met clickertraining en vriendelijke benadering leren honden vaak snel en op een uitnodigende manier wat de bedoeling is.
- Als je hond bepaald voer niet mag hebben houd ik daar rekening mee.
Hier lees je meer over clickertraining

Pups, oudere honden en blessures
Ook honden die (nog) geen uur kunnen lopen zijn welkom!

- Jonge honden tot een jaar mogen niet te zwaar belast worden. Voorheen was de regel maximaal 5 minuten per maand aan één stuk lopen. Nu zien we als moderne trainers dat dit niet zo strikt is. Het is erg afhankelijk van de hond en zijn/haar behoeftes. Hier houd ik altijd rekening mee.
- De wandeltijd vul ik bijvoorbeeld met langere rustmomenten onderweg, in huis bij de pup zijn, wat speur- en speelwerk en afsluitend nog even plassen.
- Geblesseerde en oudere honden laat ik ook 'op maat' uit. Speur- en denkwerk is voor een hond bijna belangrijker dan lopen, dus dit is iets wat voor jouw hond heel prettig is. Hij is dan toch voldaan.
- Ik pas de wandeling aan in overleg met jou.

Sociaal
Het is fijn als je hond sociaal is naar mens en dier.

- Als jouw hond minder goed om kan gaan met (het zien van) andere honden of prikkels, dan maak ik in overleg met jou aangepaste wandelingen en trainingen die passen bij je hond.
- Omdat ik ook trainer ben en één hond tegelijk mee uit wandelen neem kan ik honden met minder sociaal gedrag naar honden goed begeleiden op straat.